Нашли дешевле? Отблагодарим скидкой! Мы все можем - мы производители!

Гречка
ГречкаГречка

Назва гречка отримала через те , що поширили її по Росії грецькі купці. Батьківщиною ж гречки є Південна Азія (Північна Індія – батьківщина гречки Гречка – . Рід рослин із сімейства Гречані , круп’яна культура З гречки виготовляється ядриця – .. Цілісне зерно ( гречка ) (за іншими джерелами це Мала Азія ) По-французьки гречка називається Le BLE sarassin , по-італійськи – грано Saraceno ( « сарацинське зерно » ) , по-німецьки: . Heidekorn ( язичницьке зерно) Імовірно , слово походить від « грьк’ » ( грек ) , тобто гречка , це «грецька каша , каша завезена з Греції ».

Гречку вирощують , головним чином , як круп’яну культуру. Це єдина незлакових культура в групі зернових. Страви з гречаної крупи смачні , високопоживні , добре засвоюються і рекомендуються для дієтичного харчування. Середній хімічний склад плодів гречки , %; білка – 13,1 , вуглеводів – 67,8 , жирів – 3,1 , -2,8 золи , клітковини – 13,1 . Для гречки характерний високий вміст переварених білків , вуглеводів і мінеральних речовин , особливо солей фосфору , кальцію і заліза.
У білку гречки переважають легкорозчинні глобуліни й глютамина , тому він краще засвоюється і корисніше , ніж білок злакових культур. Білок повноцінний за амінокислотним складом . У гречаній крупі лізину значно більше , ніж у пшениці , а за кількістю аргініну вона перевершує рисову крупу.
Зерно гречки містить також різні органічні кислоти ( лимонну , яблучну , малеїнову , щавлеву ) , які сприяють кращому засвоєнню їжі. До складу зерна входять такі важливі вітаміни як Вь В2 , В6 , Р ( рутин) , які визначають лікувально – дієтичне значення гречки. Важливою ознакою гречаної крупи , на відміну від пшона , є здатність зберігати тривалий час свої поживні і смакові якості. Це пов’язано з тим , що жири , що містяться в гречці , що не окислюються .
З гречаного борошна готують млинці , галушки , вареники , деякі сорти печива. Для хлібопечення борошно не придатне через відсутність у ньому клейковини.
Певне значення гречка має і в кормовиробництві . На корм використовують дрібне , щупле зерно , а також висівки , які отримують при переробці зерна. Гречана солома за кормовою якістю близька до соломи ячменю і вівса ( 100 кг соломи – 35 корм Од ..) . Поживним кормом також статева ( 100 кг відповідає 50 корм , од.) , Найбільш цінується для годування свиней. Однак надлишок соломи і полови в раціоні тварин викликає їх захворювання ( випадання шерсті у овець , почервоніння шкіри та ін ..) .
Гречка – цінна медоносна культура . За сприятливих погодних умов 1 га посіву гречки забезпечує збір 90-100 кг високоякісного лікувального меду. Гречку використовують у фармакології . З її листя і квіток отримують рутин , який використовують для лікування склерозу , гіпертонії і для виведення з організму радіоактивних речовин. Луску , яка залишається після переробки зерна гречки на крупу і містить до 40% окису калію , використовують як цінне місцеве калійне добриво і як сировина для виготовлення поташу ( К2С03 ) .
Агротехнічне значення гречки полягає в тому , що вона , як культура пізніх строків сівби , використовується для пересіву загиблих озимих і ранніх ярових культур. У зв’язку з скоростиглістю її вирощують у післяукісних і пожнивних посівах , а також на зелене добриво . Гречка – добрий попередник у сівозміні для інших культур , особливо при вирощуванні її широкорядним способом. Культури , які вирощуються в сівозміні після гречки добре забезпечуються фосфором і калієм за рахунок її пожнивних залишків .

 
 
Купити  Гречку Ви можете зателефонувавши за телефонами: 095-47-44-176, 094-927-41-26, 044-362-71-26 або написавши за адресою: lnozavod.ua@gmail.com . Сподіваємося що ціна і якість Гречки Вас повністю задовольнять. Ми будемо раді бачити Вас серед наших постійних клієнтів.

 

This post is also available in: English, Russian

Партнеры:

  • Украинская льняная компания
  • межвенцовый утеплитель
  • Зерно
  • Пелли ЛТД